КРАСИМИР БОГДАНОВ

 
КРАСИМИР БОГДАНОВ

НАЧАЛО

БЛОГ АРХИВ
«« юни 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


ЗА МЕН ГАЛЕРИЯ ВИДЕО МУЗИКА ВРЪЗКИ

НАЧАЛО 20:05
« Обратно
Вземи в gLOG
УЧАСТИЕ В ПРЕДАВАНЕТО "БЕЗПРИСТРАСТНО"
На 19 януари 2012 година гост в предаването БЕЗПРИСТРАСТНО по Римекс ТВ беше Красимир Богданов – заместник-кмет по образование, култура, спорт и туризъм, областен лидер на ВМРО, преподавател по история. С него разговаряхме за предвидените средства за настоящата година за училища и детски градини, за транспортната схема на училищните автобуси. Засегнахме проблемите, които срещат директорите на учебните заведения. Богданов се застъпи за новата схема за финансиране на спортните клубове в града. Обяви намерението си да работи за обезпечаването на културната инфраструктура, за по-адекватната туристическа реклама.

Гостът коментира и предложените от общинските съветници бюджетни средства в поверените му ресори, които се очаква да бъдат гласувани на предстоящо заседание на Общинския съвет през февруари. Заместник-кметът на община Враца деликатно изрази чудването си от огромните средства за бюджет 2012, които са били обявени, че ще се гласуват. Научил за предвидените финансови пера в съответните ресори от пресконференция на Общинския съвет.

Богданов подчерта, че ще работи за популяризирането на града ни, но и ще търси подкрепата на общинската управа за средства за реконструкция на сгради – паметници на културата, които се рушат от години. Ще се намерят пари за фондохранилището на Регионалния исторически музей, но и за поддръжка на къщите от Етнографско-възрожденския комплекс, обеща заместник-кметът. Той защити идеята за създаването на проекта "Музеон", чрез който ще се популяризира културно-историческото ни наследство. Богданов е сред учредителите на фондация "Музеон", за чиято дейност общинските съветници, стана ясно тези дни, ще гласуват отпускането на сериозна сума от бюджета за 2012 година.

В предаването БЕЗПРИСТРАСТНО акцентирахме и върху разрива между поколенията, за допирните точки и разминаванията между учители и ученици, за постиженията и дефицитите в образователната система. Водещият Петър Петров постави темата за особеностите на фейсбук поколението, за депресивността и липсата на сигурност, за непостоянството и агресията сред тинейджърите. За клиповото мислене и фрагментарната им представа за действителността. В БЕЗПРИСТРАСТНО бе коментирана и опасността от паралелните светове, в които живеем, залагайки предимно на интернет общуването и мрежовата култура, за почти загубената битка с маркетолозите и идеолозите на масовата култура.

Представихме още личният блог на Красимир Богданов, озаглавен "Забравени герои". В него историкът ни разказва за непознати или потънали в забрава духовни водачи, на които съвременниците ни не оказват нужното внимание.
20 Януари 12, 20:05    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0523