КРАСИМИР БОГДАНОВ

 
КРАСИМИР БОГДАНОВ

НАЧАЛО

БЛОГ АРХИВ
«« април 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            


ЗА МЕН ГАЛЕРИЯ ВИДЕО МУЗИКА ВРЪЗКИ

НАЧАЛО 15:27
« Обратно
Вземи в gLOG
ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ПОЛЗВАТ БЕЗПЛАТНО СПОРТНАТА БАЗА ВЪВ ВРАЦА
28.12.2010г.
Новосъздаденото Общинско предприятие „Спорт и туризъм” е правоприемник на бившето дружество „Спортни имоти”. Повечето врачани под сурдинка говореха за сериозни злоупотреби в дружеството, от незаконно ползване на обекти, до нерегламентирано събиране на такси от децата, спортуващи в съответните клубове. Община Враца реши да отстрани проблемите чрез преструктурирането му в общинско предприятие. В разпоредбите за дейността на новото предприятие, обаче срещнахме някои сериозни несъответствия, засягащи интересите на гражданите на Враца:
„Спортни обекти, се ползват според предназначението им от съответните спортни клубове, спортното училище и от граждани. За тренировъчната дейност спортните клубове и спортното училище ползват обектите безвъзмездно. Право на безплатно ползване на спортната база имат само картотекирани спортисти, което се доказва със заверка от съответната спортна федерация. Във всеки спортен обект е осигурен свободен достъп на граждани срещу заплащане. За обучение на деца извън спортно-състезателната дейност на съотвения клуб се закупуват едномесечни карти”.
Що се касае до последната част, това означава, че всяко дете, което иска да „потича” на стадиона, трябва да си плати за това. Още по-интересен е казуса, ако учител по физическо възпитание желае, учениците му да ползват определени спортни съоръжения, които липсват в училищните салони, а съответните дейности са предвидени в учебния план, как да постъпи? Ако директора на „Спорт и туризъм” откаже достъп на някой, тогава ще има обвинения в избирателност. Ако даде разрешение, това ще е нарушение, тъй като за базата се заплаща. Именно това двусмислие изисква точна регламентация.
В тази посока беше и моето предложение: Вместо: За обучение на деца извън спортно-състезателната дейност на съотвения клуб се закупуват едномесечни карти”, да се запише: За обучение на деца извън спортно-състезателната дейност на съотвения клуб, спортната база се предоставя безплатно, след съгласуване с директора на ОП „Спорт и туризъм”.
В крайна сметка, подпомагането на спортната дейност е част от социалните функции на общината. Тя участва с безвъзмездно предоставяне на базата на спортните клубове и с финансово подпомагане, за тази година в размер на стотици хиляди левове, средства дошли от данъците на врачани. Срещу това, общината осигурява условия на гражданите си за масов спорт. И ако клубовете в условията на икономическа криза все пак трябва да формират някакви приходи с които да се издържат, съвсем неуместно изглежда, това да става за сметка на децата.

Красимир Богданов – общински съветник от ВМРО,
зам. председател на Общински съвет – Враца
28 Декември 10, 15:27    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
Няма мнения, вашето ще бъде първото.
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.0664